< Terug naar overzicht

We kunnen weer van start

Wij hadden het ons zo anders voorgesteld, de kennismakingsdag met de cursisten van de 8e leergang van de NRP Academie. Maar notabene was het de dag na de toespraak van de premier waardoor ons duidelijk werd dat niet alleen de kennismaking maar ook de eerste twee dagen van de opleiding digitaal zullen moeten zijn. Iedereen was er aan toe om er eens even uit te zijn, in een inspirerende omgeving. In veel van de locaties bij renovatie- en transformatieprojecten is ruimte veelal niet het probleem. Maar het heeft niet zo mogen zijn. 

 

Maar niet getreurd, de kop is eraf. Digitaal hebben we met elkaar kennisgemaakt en hebben de cursisten met de NRP Academie kennis mogen maken. Wel kun je merken dat we er met zijn allen aan gewend zijn om dit digitaal te doen, ook al ken je elkaar nog niet. Op de vraag wat de cursisten hopen op te halen bij de NRP Academie horen we een breed palet aan verwachtingen. Nieuwe ingrediënten en nieuwe recepten voor renovatie en transformatie, echt leren samenwerken, anderen en andere partijen echt leren kennen en ook van hen leren, het vergroten van het netwerk, inspiratie opdoen, horizon vergroten, buiten de grenzen leren kijken en samen iets maken. Het gaat straks allemaal een plek krijgen. 

 

Om toch een gevoel van ‘eruit zijn’ te geven, hebben we een virtuele rondleiding gehad. Een inleiding door Christiaan Groeneweg van VORM ontwikkeling, alumnus van de NRP Academie. Het project: de Nieuwe Maaskant in Rotterdam. Christiaan vertelt: ‘Vorig jaar bestond het bedrijf 100 jaar en nu is het bedrijf terug naar de roots, aan de Schiehaven in Rotterdam. Het was gaaf dat de ambitie eraf spatte en dat we het ook nog waar hebben kunnen maken. Dat kon alleen maar doordat we het samen deden, de bouwers, de architect en de constructeur. Je hebt elkaar nodig, precies datgene wat je leert bij NRP Academie’. Christiaan moest snel door naar de webinar NRP Circulair maar liet nog twee mooie films over het project achter. Hans van Meurs, directeur gaf in de film weer dat er maar weinig tijd was om te bieden op het oude gebouw in de haven, een ontwerp van Hugh Maaskant. En vervolgens kom je erachter dat je voor het bedrijf wel meer ruimte nodig hebt. ‘Dan verzin je dat er een verdieping opgezet moet worden en dat je daarvoor vier nieuwe kolommen door het bestaande gebouw moet maken om die optopping te dragen.’ Daan van der Vorm, directeur-eigenaar, legt in de film uit dat je jongenshart hier weer van ging kloppen. ‘Techniek, water, wind. En dan de grootste hefkraan van Nederland om de optopping er al varend op te zetten’. Het onmogelijke mogelijk maken, dat is wat de cursisten willen leren op de NRP Academie! Op 5 januari 2021 gaan we echt van start. 

maaskant2