< Terug naar overzicht

Maarten Zwemmer verbreedt transformatie- en renovatiekennis dankzij NRP-Academie

NRP (voorheen Nationaal Renovatie Platform) speelt daar op in, onder andere  middels de NRP-Academie. Maarten Zwemmer, senior consultant bij Brink Management / Advies (onderdeel van Brink Groep), was afgelopen jaar een van de deelnemers. Voor Maarten een jaar waarin hij kennis, inzichten, verbazing en vaardigheden opdeed. “Wat de opleiding mij heeft geleerd is dat transformatie en renovatie casussen bijzonder complex zijn en dat je respectvol met de opgave moet omgaan.”

“Als er één ding duidelijk is, is het wel dat je in deze markt niet meer alleen kunt werken”, vertelt Maarten. “Je moet je openstellen voor andere werkwijzen om een haalbare businesscase mogelijk te maken. Anders naar gebouwen kijken, het verhaal van het bestaande gebouw (her)kennen om vervolgens met innovatieve technische oplossingen de levensloop te verlengen.”

 

Om daar ervaring in op te doen startte hij in 2015 bij de NRP-Academie. Een jaar lang kwam hij met 14 deelnemers om de week een volle dag bij elkaar. Experts van de partners TU Delft, Hogeschool Utrecht en Nyenrode, brachten hun kennis in. Ook diverse professionals en vakfanaten uit de praktijk deelden hun kennis.

 

Verbazing
Voor Maarten Zwemmer een jaar waarin hij kennis, inzichten, verbazing en vaardigheden opdeed. “Verbazing was er vooral als we cases bespraken. Tijdens de zogenaamde challenges moesten we binnen 2 dagen een reëel probleem oplossen. De ideeën die medecursisten vanuit verschillende achtergronden (onder andere corporaties, ontwikkelaars, adviseurs) aandroegen, openden elkaars ogen. Hierdoor heb ik geleerd anders naar een opgave te kijken. Zo ontstond meerwaarde in de oplossing.”

Uitzoomen, overzicht bewaken en verbinden
De cursisten leerden ook van de geïntegreerde aanpak die Brink Management / Advies vaak al toepast in haar projecten. Uitzoomen, overzicht bewaken en verbinden. Zo ontstonden resultaten en projecten die wij binnen Brink zo op kunnen pakken. Volop kansen dus!”

 

“Wat de opleiding mij heeft geleerd is dat transformatie en renovatie casussen bijzonder complex zijn en dat je respectvol met de opgave moet omgaan. Respectvol ten opzichte van de stakeholders, het gebouw, de omgeving, de investering én ten opzichte van de toekomst. De NRP-Academie heeft mij en set aan tools, ervaring, voorbeelden en vooral positieve energie gegeven die ik direct kan inzetten in projecten en kennistrajecten. De bestaande voorraad is de toekomst!”

 

Over NRP
NRP staat voor de bevordering van duurzaam gebruik van bestaand vastgoed. Dat vraagt niet alleen om aanpakken en uitvoeren, maar ook om kennis opdoen, uitbreiden en ontwikkelen. NRP is een uniek netwerk dat bestaat uit private partijen uit de volle breedte van de vastgoedsector. Samen zorgen ze voor randvoorwaarden die herontwikkeling en investeringen in bestaand vastgoed aantrekkelijker maken. De NRP-Academie is een goed voorbeeld van een betekenisvolle co-creatie.
Meer informatie op www.nrp.nl