< Terug naar overzicht

NRP Challenge 2

De NRP Academie heeft me wakker geschud

Hoe maak je een onooglijke jaren’70 aanbouw in een dure villawijk weer toekomstbestendig? Dat was in kort de uitdaging waarmee de cursisten van de NRP Academie afgelopen weekend aan de slag gingen. Het resultaat mocht er zijn. Drie uitgetekende en doorgerekende voorstellen op de mat van gastheer en eigenaar de Alliantie.

De tweede NRP Challenge vormt ieder jaar de meesterproef en het sluitstuk van de leergang van de NRP Academie. Woningcorporatie De Alliantie bracht een case in en ontving de NRP Academie in haar indrukwekkend getransformeerde hoofdkantoor in Hilversum.

Chris Pettersson, vastgoedmanager bij de Alliantie gaf een korte toelichting op de getransformeerde huisvesting. Een hopeloos aandoend kantoorgebouw werd vorig jaar spectaculair en ingenieus getransformeerd tot een bijzonder aangenaam gebouw. ‘In februari trokken we hier in als Alliantie, het is wonderbaarlijk wat een gebouw met samenwerking doet. We werken nu zoveel efficiënter!

De Case

De uitdaging betreft de herontwikkeling van een aanbouw uit de jaren zeventig met de monumentale villa, gelegen aan de Borneolaan 13 in het Raadhuiskwartier te Hilversum.

De aanbouw uit 1975 herbergt 13 onzelfstandige sociale wooneenheden. De inmiddels nagenoeg leegstaande aanbouw is een doorn in het oog voor zowel corporatie als de buurt. Verloedering, afval en het gebrek aan een toekomstplan maken van de aanbouw een ‘hete kroket die iedereen het liefste zo snel mogelijk doorgeeft’ aldus Chris Pettersson. Als corporatie horen we eigenlijk ook helemaal niet in deze villawijk te zitten. Maar dat neemt niet weg dat het object vraagt om een toekomstbestendige oplossing. Aan de cursisten de uitdaging om hun inventiviteit op het gebied van duurzaam renoveren en transformeren te tonen.

Op locatie

De rondleiding door de casus is altijd een goed moment om het beginnende denkproces bij de cursisten te pijlen. ‘Optoppen en flexibele inbouw ontwikkelen.’ ‘Loskoppelen van de villa en high-end appartementen realiseren.’ ‘Slopen, kavel splitsen en verkopen.’ De groepen durven vrij te denken en ook buiten de gebaande paden te denken. Keurig voldoen aan behoeften van de Alliantie lijkt niet uitdagend genoeg.

Groepswerk

Wanneer de groepen zich buigen over de vooraf toegezonden documenten, doelstellingen van de Alliantie en de plattegronden heerst er concentratie. Er wordt gepitcht, geschetst en gerekend. Gediscussieerd en gelachen.

Ter ondersteuning van het verbeeldingsproces is architectuurtekenaar ir. Jan Metz aanwezig. De ideeën van de groep worden door hem razendsnel vertaald in prachtige tekeningen.

Leercurve

24 uur later presenteren de drie groepen hun plannen voor de driekoppige jury. De jury staat onder leiding van prof. Ir. Hans de Jonge (voorzitter), Chris Pettersson, de Alliantie en Alfred van den Bosch, ex-manager Vastgoed bij de Alliantie en nu directeur-bestuurder bij corporatie Woonvisie in Ridderkerk.

Of de cursisten er nou voor kiezen om de aanbouw los te knippen van de villa, te slopen of van de buitenkant grondig te renoveren en nog vijf jaar door te exploiteren, duidelijk is dat ze elementen van alle doorlopen modules meenemen om tot een goede presentatie te komen. Zo is een groep heel actief de buurt ingetrokken en is de gebiedsregisseur gebeld. Er werden meerdere scenario’s doordacht en afgewogen, doorgerekend op rendement en langs de beleidsmatige meetlat van de Alliantie gelegd.

Juryvoorzitter Hans de Jonge, eerder dit jaar een van de docenten aan de NRP Academie, merkt dat de cursisten duidelijk stappen hebben gemaakt. ‘Sla je logboek er nog maar eens op na, dan kun je je eigen leercurve herkennen’ adviseert hij de cursisten.

Chris Pettersson, die een dag eerder nog de casus toelichtte, is oprecht verbaasd over de concrete plannen die de groepen hem voorleggen.’Je geeft een groep een lastige case waar de Alliantie al jaren het antwoord schuldig op moet blijven en binnen een etmaal ligger er drie doorgerekende plannen op tafel. Dat is echt enorm knap.’

Anders leren kijken

‘Het echte cadeau van de opleiding zit dan ook tussen de oren. Hetgeen je hebt geleerd. Of dat nou op persoonlijk vlak is of in je werk, je vertrekt hier anders dan je binnen kwam’, aldus Hans de Jonge.

De cursisten kunnen dat onderschrijven. Als hen tijdens het uitreiken van de certificaten wordt gevraagd wat de belangrijkste les is geweest, antwoorden ze dat ze vooral hebben geleerd om op een andere manier naar projecten te kijken en je actief te verplaatsen in een ander, om te begrijpen waarom er verschillende ideeën bestaan.

‘De NRP Academie heeft me echt wakker geschud’, aldus een van de cursisten. Ook het verbinden en samenwerken is door de cursisten collectief opgepakt. Met het vergroten van de collectief gedeelde factor als instelling. ‘Soms is delen de enige manier om iets te krijgen’ aldus een van de cursisten.

Na het volbrengen van de NRP Challenge en het uitreiken van de certificaten werd met een feestelijke borrel de derde jaargang van de NRP Academie afgerond. 

cursisten