< Terug naar overzicht

NRP Denktank wet- en regelgeving en NRP Academie

De NRP Denktank Wet- en Regelgeving is een groep NRP-partners uit de wereld van het privaat- en publiek recht, veiligheid en milieu. Wat bijzonder is aan deze groep, is dat juridische kwesties die renovatie en transformatieprojecten raken, ter tafel komen integraal en simultaan vanuit deze verschillende perspectieven worden besproken. Iets wat je buiten de denktank maar weinig meemaakt. Uit deze bijeenkomsten wordt informatie gedestilleerd die interessant is voor de NRP-partners en die door middel van blogs kan worden gedeeld. Het is ook mogelijk dat er een probleem aan deze denktank wordt voorgelegd, waarbij een eerste integrale reactie en/of advies kan worden gegeven. De denktank wacht nog op de eerste vraag die aan haar wordt voorgelegd. Misschien heb jij wel een vraag!

 

Kennisdelen en innovatie staat hoog in het vaandel bij de leden van de NRP Denktank. Naast de discussies, waar ze al van elkaar leren, en de blogs doen zij dit door lezingen te geven op de NRP Renovatiedag en door als docent op te treden in de NRP Academie. Zij doen dat in de rol van expert. Als de groepen cursisten werken aan een casus krijgen ze in een middag vier experts aangeboden aan wie zij hun eigen casus voorleggen. De kunst is om in drie kwartier zoveel mogelijk van de expert te weten te komen. De experts worden in verschillende modules aangeboden. Joost Pothuis is expert bouwregelgeving, Caroline Weebers op het gebied van contractrecht, Dorine Cleton op het vlak van ruimtelijke ordening en milieu en Jack van Schoonnevelt op het vlak van brandveiligheid. Deze werkwijze wordt door de cursisten zeer gewaardeerd en we horen dat de kennis ook bij hun eigen projecten wordt toegepast. Zo kunnen we samen de complexe opgaven van renovatie en transformatie oppakken.

 

Meer informatie over de NPR Denktank wet- en regelgeving kun je vinden op http://www.nrp.nl/branches/nrp-denktank-wet-en-regelgeving/.

Heb je een juridisch probleem bij een renovatie - en transformatieproject? Laat het ons weten! Meldt het bij e.vanholland@nrp.nl