< Terug naar overzicht

Vernieuwen dag 4 Dromen waarmaken

De NRP Academie is een roadshow, elke dag van de opleiding vindt op een andere locatie plaats. De vierde dag Vernieuwen – waar het gaat om te leren hoe je dromen waar kunt maken – vindt heel toepasselijk plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Vorig jaar genomineerd voor de NRP Gulden Feniks, een ontwikkeling van SchipperBosch. Een ontwikkelaar en belegger die bijna 15 jaar geleden dit terrein rechtstreeks van Akzo heeft gekocht. Uitgangspunt waren de bedrijven die er nog zaten, 30% was nog bezet, met de visie om er een Engineering en Energy Campus van te maken. Het is een bewuste keuze om de eigen ontwikkelingen in eigendom te houden; dan blijf je verantwoordelijk voor het project, ook voor de lange termijn. Mendel Robbers leidt ons rond op IPKW en we zien gebouwen uit 1941, nieuwe gebouwen, nieuwe initiatieven en volop bedrijvigheid.

 

De locatie past uitstekend bij het verhaal van Cees Anton de Vries en Susan Stuebing van Origame. Gebiedsontwikkeling 3.0, zo vertelt hij, is waar het nu om gaat. En in aanvulling tot aanbodsturing (1.0), opportunisme en vraagsturing (2.0) gaat het hierbij om gebiedseigen dynamiek. Aan de hand van een aantal succesverhalen, van Villa Augustus tot Maboneng Precinct in Johannesburg en Cheonggecheon Seoul Zuid Korea. De rode draad in de verhalen is dat ze gedragen werd door een gepassioneerde initiatiefnemer met een droom, die in een organisch proces verbinding maakt met gelijkgestemden en een ketenreactie start die onomkeerbaar is. Men start zonder geld, maar gedurende de rit wordt er waarde voor alle deelnemers gecreëerd.  

 

Cees Anton heeft een algoritme voor gebiedsontwikkeling zoals in de verhalen beschreven: ‘Een persoon die zich sterk maakt voor het verhaal dat klopt voor het gebied als geheel eerst met de mensen dan met de organisaties dan met de stromen door de schalen heen aanhoudend en lerend.”

 

De cursisten krijgen de opdracht om de casus waar ze aan werken te beschrijven aan de hand van de algoritme. Om meer vat te krijgen op hoe je op deze wijze kunt werken, licht Cees Anton de theorie toe over modus 1 en 2. We zijn van gewend te werken in modus 1: het werken vanuit de beheerstand, volgens vaste procedures en regels, waar het gaat om efficiency en GOTIK belangrijk is. Maar als we echt meerwaarde willen creëren moeten we leren in modus 2 te werken. Hier wordt duidelijk dat het niet gaat werken als het niet persoonlijk is, als het niet verbonden is en als het niet driehoekig is. Het driehoekig maken gaat er om dat je het niet alleen kunt. Je hebt iemand nodig die het wil, die initiator, een actor die het kan doen en een ondersteuner die kan helpen. Het gaat vooral om de verbinding tussen deze personen. Het helpt hierbij dat het persoonlijk is, want als het vanuit je buik komt wil iedereen je helpen, maar als je doet wat je baas wil wordt niemand enthousiast. Het is wennen om een project van deze zijde te benaderen. Het is leuk dit te weten, maar hoe ga je op deze manier nu te werk?

 

Als hulpmiddel wordt de 2x2 vragen methodiek aangereikt. Die vragen zijn:

  • Wat is er nu voor jou belangrijk en waarom?
  • Wanneer ben je tevreden over het resultaat? Wat zie ik dan gebeuren?
  • Wie heb je nodig om het samen mee te doen? Wie/wat heb ik daarvoor nodig?
  • Wat is dan nu je eerste stap; wat ga ik nu doen?

 

Als je dit in een heldere beknopt en krachtige taal kunt vertalen, heb je een goede start van je project. Maar het klinkt eenvoudiger dan het is. We zijn gewend te sturen op het ‘wat’ en niet op het ‘waarom’ en dat vraagt een andere techniek en oefening. Je moet leren kleine stappen te maken waar iedereen mee kan komen en de succesjes te vieren.  Als je het volhoudt, dan vind je op deze manier een weg om je droom waar te maken.

ipkw_2

ipkw_3