Voor wie is de opleiding geschikt?
De opleiding is geschikt voor professionals in het brede veld van vastgoed. Denk aan medewerkers van corporaties, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, vastgoedonderhoudsbedrijven, toeleveranciers, architecten- en adviesbureaus, banken e.d.
 

Wat zijn de toelatingseisen?
HBO-niveau met enkele jaren werkervaring. Door je motivatie in te sturen, kunnen we beoordelen of de opleiding bij je past.


Kan ik ook een losse module volgen?
Dat kan maar de module Vernieuwen is altijd verplicht omdat dit je helpt om een andere mindset te krijgen.


Hoe en waar kan ik mij aanmelden voor de opleiding?
Je kunt je hier inschrijven voor de opleiding. Dan kom je bij het aanmeldingsformulier en kun je een cv en je motivatie uploaden.


Waar wordt de opleiding gegeven?
Door het hele land heen bij inspirerende renovatie- en transformatieprojecten (ook NRP Gulden Feniks projecten). Je kunt zelf als cursist een locatie aandragen; iets wat je inspireert of waar je bedrijf aan werkt.


Gaat de opleiding altijd door?
Bij voldoende inschrijvingen gaat de opleiding door. Dat laten we medio juli weten.


Wat als ik een van de cursusdagen niet kan?
Dat kan natuurlijk gebeuren. Je moet bij 90% van de opleiding aanwezig zijn. We vragen je om de gemiste dagen toch op te nemen in je logboek. Er wordt een verslag van de ochtend gemaakt en je kunt bij je medecursisten te rade voor het middagprogramma.


Wanneer ben ik formeel ingeschreven?
Als je een ontvangstbevestiging van ons hebt ontvangen. We sturen deze zo snel mogelijk na de inschrijving.


Ontvang je een diploma na afronding van de opleiding?
Je ontvangt een certificaat, ondertekend door de stichting NRP en TU Delft. Er zijn nu 100 professionals met zo’n certificaat.


Waarom zou ik als professional investeren in de NRP Academie?
Je krijgt kennis, inzicht en vaardigheden aangereikt om je werk nog beter te doen en je bouwt een eigen netwerk op van diverse mensen in het veld van het vastgoed in het algemeen en bij renovatie en transformatie in het bijzonder.


Waarom zou ik als werkgever investeren in de NRP Academie?
Een investering in een medewerker is een investering in innovatie voor het bedrijf. We besteden in de opleiding aandacht aan hoe de cursist de opgedane kennis kan delen met zijn eigen organisatie. Naast de cursist mag er 6 ochtenden per jaar een collega gratis mee. Voor de casusopdrachten worden eigen projecten gevraagd waaraan men in groepen gaat werken. Eigen locaties kunnen worden ingebracht voor een collegedag of als NRP Challenge.


Wat voor kansen biedt deze opleiding mij na afronding?
Van een aantal alumni (de opleiding bestaat 5 jaar) vernemen we dat het ze helpt om een carričrestap te maken binnen hun bedrijf. Een aantal bedrijven geeft aan bij advertenties dat het certificaat van de NRP Academie een pré is. Na deze opleiding ben je hoe dan ook een betere samenwerkingspartner.


Tot wanneer kan ik me aanmelden voor een leergang?
Tot een week voor de start van een collegejaar. Als de opleiding vol is, krijg je daar zo snel mogelijk bericht over.


Op welke dagen zijn de lessen?
De lessen zijn in de eerste module altijd op dinsdag en in de verdiepende modules (Verbinden, Verduurzamen en Verdienen) 3x op dinsdag en eindigend op een vrijdag. Alle data zijn op de website terug te vinden. Er vinden 2 Challenges plaats: deze zijn beide op een vrijdag en zaterdag.


Hoeveel uren per week is de studiebelasting?
Maximaal 8 uur per week gemiddeld. Een lesdag (eens in de veertien dagen) duurt van 10.00 – 20.00 uur en daarnaast heb je uren nodig ter voorbereiding van de casusopdrachten en voor literatuur.


Moet ik boeken aanschaffen?
Je krijgt viert boeken mee bij deze opleiding en verder veel digitale documenten. Verder wordt andere literatuur gemeld, maar het staat je vrij of je dat wilt aanschaffen.


Heb ik een laptop nodig?
Ja, vooral voor het samenwerken aan de casusopdracht en dat wordt op elke collegedag gedaan.


Hoe gaat de aanmeldingsprocedure in zijn werk?
Je schrijft je in via de website en voegt een cv en motivatie toe. Je ontvangt van ons een bevestiging en dan ben je ingeschreven.


Zijn de opleidingskosten aftrekbaar van de belasting voor zzp’ers?
Ja de kosten van deze opleiding zijn aftrekbaar.